Jak vznikl název

Lidstvo si však muselo počkat až do 16. století,  kdy se pohyblivým rodinným „krbům“ dostalo jednotného názvu, který se všeobecně rozšířil a je používán dodnes. Název se zrodil ve slavné Persii. Zalíbil se tehdy Angličanům, kteří si slovo karawan přizpůsobili na caravan. Trvalo ještě dalších 300 let, než se toto hnutí začalo mohutněji rozvíjet díky vynálezcům parního stroje, spalovacího motoru a tak dále. Karavaning se dočkal nových, mocných zdrojů pohonu, které mu otevřely velké vyhlídky.

Historie Caravaningu.......

Karavaning může být životním stylem. Únik od městského provozu, počítače, práce, ale i sousedů. Ačkoliv je dnes karavaning módní záležitostí, rozhodně není žádnou novinkou.

A našem starém kontinentě to jako první vyzkoušeli kočovníci bez domova. Jejich pojízdné obydlí bylo caravan history 001primitivní. Tvořil je povoz s plachtou. V Americe měli pionýři vozy mnohem těžší a masivnější. Lidé, jak patrno, využívali těchto snadno přemístitelných domovů na kolečkách mnohem dříve, než jim začalo sloužit motorové či jiné vozidlo. K přemístění „karavanu“ musela postačit síla vlastní či zvířecí. Zajímavé je svědectví Marka Pola o válečném vozidle Turků, ve kterém měl jejich náčelník veškeré pohodlí. Sloužilo mu i jako velitelské stanoviště. A máme první karavan z 13.století. Zajímavé je i studium velkého stěhování národů v Egyptě. Také proslulý národ Šintů používal obydlí na kolech.

Články

V této rubrice nejsou žádné články.

Články

V této rubrice nejsou žádné články.